1860880.jpg

    Käyn usein nurmijärveläisessä metsässä koiran kanssa lenkillä. On mukava seurata vuoden kulkua kasveista ja linnuista. Keväällä tulevat muuttolinnut, syksyllä ne lähtevät. Kasvit ilmestyvät lumen jälkeen maasta. Lehdet puhkeavat keväällä, syksyllä ne saavat ihastuttavat värit ja lentävät tuulen mukana pois. Metsä on hieno paikka havainnoida luontoa. Nurmijärvelläkin on metsiä.

Olen tavannut isännän, joka omistaa metsän, jossa ulkoilen. Hän tunnistaa minut koirastani. Olen kysynyt häneltä luvan saada ruokkia lintuja talvisin ja hän oli suosiollinen. Sanoi, että "sehän on oikeaa toimintaa...". En turmele hänen metsäänsä, ruokin vain lintuja ja korjaan keväällä lintulaudat talteen. Olen nähnyt hänen metsässään monenlaisia eläimiä ja varsinkin lintuja.

Tämän vuoden keväällä olin taas koiran kanssa lenkillä. Kävelin metsätietä haistellen ihanaa ilmaa ja nauttien luonnosta. Saniaiset eivät olleet vielä kasvaneet, mutta puut olivat jo vihreinä. Järkytyin! Metsätien viereen metsikköön oli tuotu ainakin autolastillinen jätettä!

En oikein tiedä mitä olisi pitänyt tehdä? Olisiko pitänyt soittaa poliisille? Metsätien vieressä oli lastillinen muovipusseja, laatikoita ja jätesäkkejä täynnä JÄTETTÄ! Kuka voi tehdä sellaista? Viedä jätteet metsään? Todella alkeellista.

Siellä ne ovat vieläkin, metsässä. Eläimet ovat penkoneet pusseja ja tuuli lennättänyt maitopurkkeja ja muovia pitkin mäkiä. Tulee aina niin paha olo, kun menee paikan ohi. Pitäisiköhän minun ottaa aina jotain mukaani sieltä ja laittaa omaan roskikseeni? Jätteet alkavat haistakin jo. Tuollaisen jätemäärän maatuminen kestää kauan, kauan, kauan...

Surettaa ja harmittaa...